Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Skedsmokorset Legesenter AS

BESTILL TIME, RESEPTER, KONTAKT OSS (via Helsenorge)

Vi er er et velutstyrt legesenter med 7 fastleger, 5 av dem spesialister i allmennmedisin. Vi har drevet legesenteret her siden 1988, og alle legene har kommunal fastlegeavtale. Vi driver en allsidig legepraksis og dekker alle fagområder. 

Du kan bestille time online via helsenorge.no

E-meldinger (beskjeder til helsesekretær/kontor) kan også brukes via Helsenorge. 

 

Illustrasjon eller bilde for senter


Aktuelt

Regler for takster og priser i 2024

10. juli 2024

Etter retningslinjer fra myndighetene vil enkelte tjenester endres i pris. HELFO refunderer ikke lenger legehjelp som ikke innebærer helsemessig arbeid. Det betyr at prisen for skoleattester og andre attester øker i pris fra 150kr til 350kr. 

For øvrig vil heller ikke forebyggende helsearbeid, i form av vurdering av vaksiner etc, som gyldig for dekning av HELFO, og pasineten må betale for timen i sin helhet. 

Begrenset åpningstider i sommer

2. juli 2024

Grunnet ferieavvikling, er det begrenset kapasitet ved legesenteret i sommer,  fra 1.juli til 19.august. Ved behov for ø-hjelpstime ring kl.08.15 for time samme dag. E-konsultasjoner vil være helt eller delvis stengt. Vi åpner opp for normal drift igjen etter 19.august. Ber om forståelse for dette i sommer. 

Pasientreiser

25. april 2024

Vi kan bestille drosje til legetime for pasienter som trenger drosje av medisinske grunner. Si fra ved bestilling av time, så kan vi legge inn bestilling med avtalt hentetid. Frikort gjelder ellers er det en liten egenandel. Hjemreise kan bestilles i resepsjonen. Regn da med ventetid på inntil 20min.

Ved evt endringer/avbestilling, bestilling av hjemreise eller egenbestilling med rekvisisjon, ring som før 05515

Reisevaksiner

25. april 2024

Vaksine mot kikhoste, stivkrampe, difteri og polio bør gjentas hvert 10.år. Svært mange voksne er ubeskyttet, og kan bli syke, og evt. smitte ubeskyttede spebarn med kikhoste.

Annen reisevaksinering må man ha legetime for.

Blodprøve av barn

25. april 2024

Blodprøver av småbarn (veneprøver) tas helst etter bedøvelse med Emla-krem (kjøpes reseptfritt på apoteket). Den påføres i begge albuegropene 1 time før blodprøven.

Lege Anders Eriksson går av med pensjon 01.03.24

2. februar 2024

Lege Sara Elisabeth Sørås overtar hans pasienter. 

Hun har jobbet her i 6 mnd som vikar og gleder seg til og bli kjent med sine nye pasienter. 

Ny mailadresse

31. oktober 2023

Vi har fått ny mailadresse: post@skedsmolegesenter.no

Endring av folketrygdloven i forhold til sykmelding på e-konsultasjon

5. oktober 2023

1.juli 2023 ble det innført en endring i forhold til å kunne sykmelde under en e-konsultasjon. Dette har vært midlertidig tillatt i forbindelse med Covid-19-pandemien. Så hovedregelen nå blir at man må møte til legetime ved kontoret for 1.sykmelding. Forlengelse eller forandring på en sykmelding blir som tidligere.

Bestilling av timer og resepter via HelseNorge

25. oktober 2020

Bruk fortsatt vår hjemmeside eller logg inn direkte i HelseNorge.no. Sikker innlogging er nødvendig, med BankID, BankID på mobil eller Buypass-kort. Inne på HelseNorge må man første gang godta "full tilgang" for å få medisinsk informasjon tilbake fra oss, utover timeavtaler og enkle SMS-beskjeder.  

HelseNorge gir deg også del andre nyttige funksjoner, se dine resepter, legetimer, sykehustimer, kjernejournal, bytte fastlege m.m. HelseNorge-appen anbefales på smarttelefoner.

 

 

 

 

Betalingsterminal og mobilbetaling

27. april 2020

Vi bruker en selvbetjent betalingsautomat på venterommet. Vi tar kun unntaksvis imot kontant betaling.  Automaten er meget lett å betjene, også for rullestolbrukere. Man slår først inn sin fødselsdato (6 sifre) på skjermen midt på automaten, for å få opp summen man skal betale. Velg så "Bankkort" og sett så inn kortet til høyre. Kredittkort kan dessverre ikke brukes. Det er også mulig å velge å få utskrevet  faktura/giro eller velge betaling via mobiltelefon eller Vipps.

Hvis man ikke benytter automaten, får man  faktura uten gebyr på mobiltelefonen neste morgen, som må betales i løpet av dagen via bank, kreditt-kort eller Vipps. Ellers blir det sendt ut giro med vanlig gebyr kr.59.

 

Les flere nyheter