Hopp til hovedinnhold

Send til 2097:

SKEDSMOKORSET fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

SKEDSMOKORSET 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Dr. Hosein Sohrabi sine pasienter må ta kontakt med Frognerlegene frem til 01.01.23

19. desember 2022

Klinikk Andersen flytter 01.01.23

19. desember 2022

De får nye lokaler, inngang mellom ARK og Yes! Leker oppe i 2 etg.

Fraværsattest for videregående skole

8. desember 2022

Fra 02.12.22 gjelder følgende:

Hvis du er syk og trenger fraværsattest til skolen, må du ta kontakt med legesenteret samme dag som du blir syk, enten ved å bestille en time eller ved å sende en e-konsultasjon. Fraværsattester kan ikke tilbakedateres. Fraværsattest koster 280 kroner, og det dekkes ikke av folketrygden. Det betyr at man må betale for attesten selv om man eventuelt har frikort.

Ved fravær fra barne- og ungdomsskole er det ikke nødvendig med attest.

Ny fastlege, Hosein Sohrabi, begynner 01.01.23

8. desember 2022

Alle hans pasienter må ta kontakt med Frognerlegene frem til 01.01.23 på tlf 64838080

Allmennlege Hosein Sohrabi flytter til Skedsmokorset legesenter på Skedsmo senter fra 01.01.23

Han beholder sine pasienter som nå blir en del av et nytt legesenter. Pasienter behøver ikke å foreta seg noe, dere blir stående på fastlegens liste.

Velkommen skal dere være!

 

 

Dr. Liv Røst Hagen skal pensjonere seg fra 15.01.2023

11. oktober 2022

Dr. Nora Bakker arbeider for henne fra 1. november og skal ta over hennes fastlegestilling

Influensavaksineringen er igang

11. oktober 2022

  • Vi vaksinerer i vår kontortid 12-15 med timebestilling. Det blir ikke ettermiddags-/kveldsvaksinering, og man bør bestille time, ihvertfall de første ukene.  Vaksinen beskytter godt mot årets sesong-influensa og anbefales til alle over 65år, hjerte-/lungesyke, diabetikere, andre kronisk syke og gravide etter 3. mnd. Pasienter som har legetime får vaksinen av legen da og trenger ikke bestille time for vaksinering.

  • Pris. kr.300 inkl. vaksinering. Betaling på kort-terminal.

  • Pneumokokk-vaksine (beskytter mot alvorlig lungebetennelse), anbefales i tillegg til de samme gruppene, men den trenger bare å tas hvert 5.år. Tidl. anbefalt hvert 10.år, derfor vil ganske mange trenge påfyllingsdose i år.

  •   Pris kr.450, gitt sammen med influensa-vaksinen.

Dr. Per Hofset gikk av med pensjon 1. nov.22

19. april 2022

Ny fastlege Usman Ansari overtar straks fastlegepraksisien. Han er en hyggelig, flink og erfaren lege, som også er spesialist i allmennmenisin.

Dr. Hofsets pasienter er automatisk overført til Ansaris fastlegeliste ved legesenteret, og vi tror pasientene vil bli meget fornøyd med ham.

Samtidig vil Per Hofset takke for mange år med gode samtaler med mange hyggelige pasienter, som han kommer til å savne mye.

Korona-vaksineringen fortsetter

23. november 2020

Innbyggere kan bestille time for vaksinering, evt drop-in, på kommunens vaksinesenter på Fetsund kommunehus og en rekke apotek i kommunen se info

Alle voksne og ungdommer ned til 12år anbefales vaksine, for å beskytte seg selv og endel kronisk syke som ikke kan ta vaksine. Man kan også velge om man ønsker Pfizer eller Moderna, som begge anses trygge og likeverdige

Personer over 65år eller med risikofaktorer, kan nå ta en 4. dose koronavaksine.  Etter gjennomgått korona trengs 1 vaksinedose, men minst 20 uker etter. 

KORONAVIRUS

Se Aktuelt og på fhi.no eller Helsenorge.no eller Lillestrøm Kommune  

 

Bestilling av timer og resepter via HelseNorge

25. oktober 2020

Bruk fortsatt vår hjemmeside eller logg inn direkte i HelseNorge.no. Sikker innlogging er nødvendig, med BankID, BankID på mobil eller Buypass-kort. Inne på HelseNorge må man første gang godta "full tilgang" for å få medisinsk informasjon tilbake fra oss, utover timeavtaler og enkle SMS-beskjeder.  

HelseNorge gir deg også del andre nyttige funksjoner, se dine resepter, legetimer, sykehustimer, kjernejournal, bytte fastlege m.m. Logg derfor inn på HelseNorge straks, for å gi samtykke. HelseNorge-appen anbefales på smarttelefoner.

 

 

 

 

Betalingsterminal og mobilbetaling

27. april 2020

Vi bruker en selvbetjent betalingsautomat på venterommet. Vi tar kun unntaksvis imot kontant betaling.  Automaten er meget lett å betjene, også for rullestolbrukere. Man slår først inn sin fødselsdato (6 sifre) på skjermen midt på automaten, for å få opp summen man skal betale. Velg så "Bankkort" og sett så inn kortet til høyre. Kredittkort kan dessverre ikke brukes. Det er også mulig å velge å få utskrevet  faktura/giro eller velge betaling via mobiltelefon eller Vipps.

Hvis man ikke benytter automaten, får man  faktura uten gebyr på mobiltelefonen neste morgen, som må betales i løpet av dagen via bank, kreditt-kort eller Vipps. Ellers blir det sendt ut giro med vanlig gebyr kr.59.

 

Telefon-konsultasjoner

25. mars 2020

Kan brukes ved konsultasjoner som ikke krever fysisk undersøkelse eller blodprøver. 
Pris som vanlig konsultasjon hos lege. Gratis for barn<16år, koronaspørsmål, gravide m.m.

Ved telefon- eller E-konsultasjoner får man neste dag faktura uten gebyr på mobiltelefonen, som må betales i løpet av den dagen via bank eller Vipps. Ellers blir det sendt ut giro med vanlig gebyr kr. 59.

Bestill på vanlig måte via hjemmesiden vår, eller per telefon og be om telefon-konsultasjon.

 

Reisevaksinering

4. mars 2015

Vaksinene mot kikhoste, stivkrampe, difteri og polio bør gjentas hvert 10.år. Svært mange voksne er ubeskyttet, og kan bli syke, og evt. smitte ubeskyttede spebarn med kikhoste.
Vi har kombinasjonsvaksine her eller evt på apoteket, og vi kan vaksinere uten timebestilling. Annen reisevaksinering/malariaprofylakse må man ha legetime for.

PSA-screening for prostata-kreft

4. mars 2015

Mange menn tar PSA-prøver for å kunne oppdage tidlig prostatakreft.  Det anbefales dog verken av helsemyndighetene, fagmiljøene eller av våre leger å ta PSA-prøver, unntatt der det er flere tilfeller av aggressiv prostatakreft i familien eller spesielle arvelige former av brystkreft eller eggstokk-kreft i familien.

Mange små eller "snille" kreftkuler kan  oppdages ved PSA-testing, men de fleste vil ikke gi symptomer eller problemer i resterende levetid, men derimot mye bekymring og bivirkninger av behandling (urinlekkasje og potensproblemer). Det er heller ikke vist i  forskningsundersøkelser at slik PSA-testing reduserer antall dødsfall av prostata-kreft.

E-resept

27. februar 2014

Legen sender  resepten elektronisk til en sentral database: Reseptformidleren. Så kan du gå på hvilket apotek du vil i Norge og hente medisinene dine. Da kan apoteket eller bandasjisten laste ned resepten og ekspedere, når pasienten oppgir fødselsnummer eller navn og fødselsdato.

"Delvis fornyet" betyr at resepten(e) er lagt til legen for signering.

Det er nå gratis å få skrevet og sendt resept, og fornyelse av tidligere resepter kan bestilles som før via telefon, internett og i vår resepsjon. De vil normalt være tilgjengelige på apotek dagen etter kl.13, eller fredager etter kl.16, når legen har fått sett på og signert resepten.

Du vil ikke trenge papir-resept lenger, men du kan forsatt bruke papir-resepter fra sykehus og leger som ikke bruker   E-resept

Hvis du bruker flere medisiner, er det lurt å be legen om å skrive ut en oversiktsliste over dine faste medisiner, som vanligvis fornyes for en periode på 1 år. Du kan også be legen om en liste over dagens utskrevne resepter.

Du får opplyst på apoteket hvilke resepter som fortsatt er gyldige, eller du kan sjekke det selv ved å logge deg inn på Helsenorge

Samtykke   Fastlegen kan slå opp i Reseptformidleren hvilke resepter fra andre leger du har innløst på et apotek. Dette gir ekstra trygghet for deg, da fastlegen får oversikt over alle medisiner du bruker/har brukt.    Hvis du ønsker å reservere deg mot dette, kan du gi beskjed til legen eller våre medarbeidere                                

Mer om E-resept

Elektronisk drosjebestilling

27. februar 2014

Vi kan gratis bestille drosje til legetime for pasienter som trenger drosje av medisinske grunner. Si fra ved bestilling av time, så kan vi legge inn bestilling med avtalt hentetid. Rekvisisjon er da ikke nødvendig. Egenandel kr. 146 hver vei regnes som vanlig egenandel.  Frikort gjelder.   Hjemreise kan bestilles i resepsjonen. Regn da med ventetid på inntil 20min.

Vi kan også bestille drosje til rtg og til første undersøkelse ved sykehus, men sykehuset bestiller pasientdrosje til hjemtransport og seinere undersøkelser/kontroller.

Ved evt endringer/avbestilling, bestilling av hjemreise eller egenbestilling med rekvisisjon, ring som før 05515

Fastlegeordningen

27. februar 2014

Vi tar imot pasienter fra Skedsmo kom-mune og nabokommunene, de fleste fra Skedsmokorset og omegn. Vi har plikt til å prioritere de pasientene som har en av legene våre som fastlege. Pasienter som har andre fastleger bør henvende seg til dem, også ved akutt sykdom. 

Dersom en leges liste ikke er full - altså ikke stengt for nye pasienter - kan hvem som helst melde seg på legens liste, også fra andre kommuner. Man må da kontakte Fastlegekontoret pr. tlf. 8105 9500. De har oversikt over hvilke leger som til enhver tid har åpne lister, og de kan registrere legebytte pr.telefon. Man kan bytte lege inntil to ganger i året. Oversikt over leger og lister kan sees, og legebytte kan også gjøres på internett

 Vårt legesenter har stor pasientpågang og stort sett fulle legelister. I kortere perioder vil en lege likevel kunne ha kapasitet til å ta inn nye pasienter på sin liste og da ha åpen liste, gjerne etter en periode med stengt liste, da noen pasienter flytter, eller bytter fastlege av annen årsak. Det er også nå mulig å sette seg på venteliste hos ønsket lege.

Dersom en leges liste skulle være stengt, har likevel barn under 16 år rett til å bytte over til en av foreldrenes legers liste. Likeså har en rett til å komme tilbake på tidl. leges liste innen 3 år, hvis en har flyttet tilbake igjen til kommunen.

E-post til legekontoret

27. februar 2014

fra våre pasienter kan vi ikke ta imot p.g.a. Datatilsynets strenge regler for helseopplysninger.

Enkle beskjeder kan sendes under "Andre henvendelser".

E-konsultasjon tilbyr vi også

Administrativ epost fra andre samarbeidspartnere kan sendes  kontakt@skedsmolegesenter.no, men slik epost leses ikke fortløpende.